Lage rug massage

Rugklachten

De oorzaak van lage rugpijn is niet altijd duidelijk. Zo kan het bijvoorbeeld ontstaan door overbelasting van de rug, een verkeerde beweging, zwaar en verkeerd tillen, blootgesteld worden aan lichaamstrillingen, een slechte lichamelijke conditie, langdurig in een gedraaide houding blijven, overgewicht etc.

images7SQARKU1

Rug massage kan enorm verlichten. Door spanning of druk uit te oefenen op de spieren worden deze los gemasseerd, de doorbloeding gestimuleerd en de verzamelde afvalstoffen worden afgevoerd. De rug massage kan soms pijnlijk aanvoelen, maar zal uiteindelijk een ontspannend effect hebben en de doorstroming herstellen. Stoelmassage kan ook al snel verlichting brengen.

Kom het eens proberen! Ook hier geldt weer, vertrouwd u het niet ga dan eerst langs de huisarts!

Oorzaak rugpijn: stress, houding, bewegingspatroon?

Rugpijn is vaak een gevolg van psychische spanning, (werk)stress of een slechte werkhouding achter bijvoorbeeld de computer. Pijn is een signaal van je lichaam dat er te veel spanning ontstaat. Dus tijd voor massage, stress vermindering of bijvoorbeeld zitten of staan in een andere houding.  Stilzitten wordt momenteel niet voor niets het nieuwe obesitas genoemd. Bewegen is in alle opzichten goed!